کد مطلب: 16557 | زمان انتشار: ۱۸:۱۲:۵۵ - یکشنبه ۱۵ اسف ۱۴۰۰ | بدون نظر | دفعات مشاهده : 1,181 | |

آموزش درست کردن ظرف هفت سین با بادکنک‎

نوروز یکی از سنت های دیرینه ما ایرانیان است. ایرانیان از قدیم الیام تا کنون فر رسیدن نوروز را جشن می گیرند و با پهن کردن سفره هفت سین و جمع شدن اعضای خانواده در کنار هم آغاز سال شمسی جدید را جشن می گیرند.

سفره هفت سین یکی از زیباترین سفره هایی است که خانم خانه نهایت دقت و ظرافت را در انتخاب ظروف و چیدمان آن دارد. انتخاب طرف های شیک و زیبا، می تواند زیبایی سفره هفت سین را چندین برابر نماید.

بعضی از افراد که ذوق و سلیقه دارند، گاه دست به اقدامات و ابتکاراتی خاص می زنند و ظروف هفت سین را خودشان طراحی می کنند و یا حتی در بعضی موارد، ظروف هفت سین را خودشان می سازند!

اگر شما هم دوست دارید که امسال یک هفت سین متفاوت و زیبا داشته باشید و هنر و سلیقه خود را به معرض نمایش بگذارید با آموزش ساخت ظروف هفت سین با روشی آسان، همراه ما باشید.

ساخت ظروف هفت سین با بادکنک

ساخت ظروف تزیینی روشی برای کاهش هزینه ها و ایده ای جالب برای تزیین سفره هفت سین است. در ادامه سه روش برای ساخت ظروف هفت سین با بادکنک را ارائه خواهیم نمود که شامل ساخت ظروف هفت سین با بادکنک و اکلیل، ساخت ظروف هفت سین با بادکنک و دکمه و ساخت ظروف هفت سین با بادکنک و پارچه توری خواهد بود.

ساخت ظروف هفت سین با بادکنک و اکلیل

مواد و لوازم مورد نیاز :

اکلیل (به رنگ دلخواه، در اینجا از رنگ طلایی استفاده شده)

چسب چوب شفاف

بادکنک به تعداد لازم

کاسه یا سطل به تعداد لازم

قلم مو

روش ساخت ظرف اکلیلی :

بادکنک ها را باد کرده درون ظرفی قرار دهید.

(محل بستن بادکنک درون ظرف باشد.)

اکلیل ها را در چسب چوب ریخته و مخلوط کنید تا یک دست شود.

با قلم مو مخلوط را به فرم دلخواه روی بادکنک بمالید.

وقتی چسب خشک شد بی رنگ می شود و اکلیل ها نمایان می گردند.

بادکنک را سوراخ کرده و ظرف را از بادکنک جدا کنید.

این ظرف زیبای اکلیلی کاربردهای مختلفی داره.

ساخت ظروف هفت سین با بادکنک و دکمه

برای درست کردن ظرف هفت سین نیاز به وسایل زیادی ندارید فقط با استفاده از یک بادکنک و چسب چوب و مقداری دکمه میتونید یک ظرف زیبای فانتزی درست کنید .

در این مطلب از حیاط خلوت آموزش ساخت ظرف هفت سین دست ساز ساده و فانتزی را به شما آموزش می دهیم .

وسایل مورد نیاز :

بادکنک

چسب چوب

مقداری دکمه به رنگ دلخواه

بادکنک را میزان دلخواه و اندازه ظرف مورد نظر باد می کنیم و روی سطح آن را به چسب چوب آغشته می کنیم.

دکمه ها روی قسمت هایی که چسب زدیم قرارمی دهیم .

در پایان زمانی که سطح کار خشک شد و شکل گرفت بادکنک را می ترکانیم و ظرف زیبا و فانتزی ما حاضر است .

ساخت ظروف هفت سین با بادکنک و پارچه توری

برای ساخت کاسه با بادکنک، پارچه های متنوع و ترجیحا توری را انتخاب کنید. بادکنک را باد کنید. پارچه ای که می خواهید با آن کاسه را بسازید، روی بادکنک مطابق تصویر ۲ پهن کنید.

مطابق شکل ۳، چسب چوب را در تمام نقاط پارچه با قلمو پخش کنید.

مدتی منتظر بمانید تا چسب چوب کاملا خشک شود. حواستان باشد برای خشک کردن چسب چوب از سشوار یا وسایل حرارتی استفاده نکنید. در این صورت ممکن است بادکنک شما زودتر از موعد بترکد.

بعد از این که چسب کاملا خشک شد، بادکنک را بترکانید. کاسه را جدا کنید. در صورتی که مایل باشید می توانید از اسپری های رنگی برای رنگ کردن استفاده کنید.

فلسفه سفره ی هفت سین

در آیین های باستانی ایران برای هر جشن «خوانی یا سفره ای » گسترده می شد که دارای انواع خوراکی ها بود. سفره نوروزی «هفت سین» نام داشت و می بایست از بقیه سفره ها رنگین تر باشد.

میزدپان (MAYZADPAN) به منظور پخش کردن خوراکی ها در کنار سفره گماشته می شد.

سفره هفت سین نوروزی برپایه عدد مقدس هفت بنا شده بود. در بسیاری از منابع تاریخی آمده است که «سفره هفت سین» نخست «سفره هفت شین» بوده و بعدها به این نام تغییر یافته است.

شمع، شراب ، شیرینی ، شهد (عسل) ، شمشاد، شربت و شقایق یا شاخه نبات، اجزای تشکیل دهنده سفره هفت شین بودند.

برخی دیگر به وجود «هفت چین» در ایران پیش از اسلام اعتقاد دارند. سخنران جامعه زرتشتی در این باره می گوید:«در زمان هخامنشیان در نوروز به روی هفت ظرف چینی غذا می گذاشتند که به آن هفت چین یا هفت چیدنی می گفتند.

بعدها در زمان ساسانیان هفت شین رسم متداول مردم ایران شد و شمشاد در کنار بقیه شین های نوروزی، به نشانه سبزی و جاودانگی برسر سفره قرارگرفت.

بعد از سقوط ساسانیان وقتی که مردم ایران اسلام را پذیرفتند، سعی کردند که سنت ها و آیین های باستانی خود را هم حفظ کنند.

سفره ی هفت سین از گذشته تا به امروز

به همین دلیل، چون در دین اسلام «شراب» حرام اعلام شده بود، آنها، خواهر و همزاد شراب را که سرک» می شد انتخاب کردند و اینگونه شین به سین تغییر پیداکرد.

امروزه سفره هفت سین را روی زمین یا روی میز پهن می کنند و هنگام تحویل سال نو اعضای خانواده دور سفره هفت سین جمع می شوند و برای داشتن سالی پر از شادی و خیرو برکت دعا میکنند.

بعضی سفره هفت سین را در مدت سیزده روز نوروز نگه می دارند و در پایان این دوره، در روز سیزده نوروز، سبزه ی سفره هفت سین را به آب می دهند.

نماد اجزای سفره ی هفت سین

سنجد: نماد عشق و دلباختگی است و از مقدمات اصلی تولد و زایندگی. عده ای عقیده دارند که بوی برگ و شکوفه درخت سنجد محرک عشق است.

سبزه: نماد شادابی و سرسبزی و نشانگر زندگی بشر و پیوند او با طبیعت است.

سمنو: نماد زایش و باروری گیاهان است و از جوانه های تازه رسیده گندم تهیه می شود.

سکه: که نمادی از خیر و برکت و درآمد است.

سیب: هم نماد مهر و مهرورزی.

سماق و سیر : نماد چاشنی و محرک شادی در زندگی به شمار می روند. اما غیر از این گیاهان و میوه های سفره نشین، خوان نوروزی اجزای دیگری هم داشته است.

دراین میان « تخم مرغ» نماد زایش و آفرینش است و نشانه ای از نطفه و نژاد.

«آینه» نماد روشنایی است و حتماً باید در بالای سفره جای بگیرد.

«آب و ماهی» نشانه برکت در زندگی هستند.

ماهی به عنوان نشانه اسفند ماه بر سفره گذاشته می شود.

کتاب مقدس هم یکی از پایه های اصلی سفره هفت سین است .

 براساس آن هرخانواده ای به تناسب مذهب خود، کتاب مقدسی را که قبول دارد بر سفره می گذارد.

چنانچه مسلمانان قرآن، زرتشتیان اوستا و کلیمیان تورات را بر بالای سفره هایشان جای می دهند.

درسر سفره هفت سین زرتشتیان درکنار اسپند و سنجد، « آویشن» هم دیده می شود .

 به گفته موبد فیروزگری خاصیت ضدعفونی کننده و دارویی دارد و به نیت سلامتی و بیشتر به حالت تبریک بر سر سفره هفت سین گذاشته می شود.

شاخه های سرو، دانه های انار، گل بیدمشک، شیر نارنج، نان و پنیر، شمعدان و… را هم می توان جزو اجزای دیگر سفره هفت سین دانست.



ارسال نظر



لوگو اسپانسر