کد مطلب: 16478 | زمان انتشار: ۱۶:۴۰:۲۷ - دوشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | بدون نظر | دفعات مشاهده : 1,702 | |

وجود دو یا چند دین در یک زمان نشانگر چیست‎

این پرسش که “وجود دو یا چند دین در یک زمان نشانگر چیست؟” یکی از سوالات درس دین و زندگی پایه یازدهم و مربوط به درس تداوم هدایت است. ما امروز تصمیم داریم تا به این پرسش پاسخ دهیم و درسنامه این درس زیبا را برای شما عزیزان بیان کنیم، بنابراین اگر دانش آموز پایه یازدهم هستید و یا مشغول تدریس به این دانش آموزان هستید و یا حتی به مباحث علمی و دینی علاقه مند هستید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

پرسش

وجود دو یا چند دین در یک زمان نشانگر این است که ……………..

۱) پیروان پیامبر قبلی به آخرین پیامبر ایمان نیاورده‌اند.

۲) پیروان پیامبران قبلی احکام فرعی دین جدید را نادیده گرفته‌اند.

۳) پیامبران مانند فروشندگان کالا نیستند که هرکدام کالای خود را تبلیغ می‌کنند.

۴) پیامبران مانند معلمان یک مدرسه‌اند که پایه‌های مختلف تحصیلی را به ترتیب تدریس می‌کنند.

پاسخ تشریحی :

وجود دو یا چند دین در یک زمان نشانگر این است که پیروان پیامبر قبلی به آخرین پیامبر ایمان نیاوردهاند و این کار به معنای سرپیچی از فرمان خدا و عدم پیروی از پیامبران گذشته است.- صفحهٔ ۲۶ کتاب

درس دوم دین و زندگی یازدهم تداوم هدایت

اشاره به:

  • علت امدن پیامبران متعدد از طرف خداوند
  • علت پایان یافتن امدن پیامبر
  • بررسی تعداد دین هایی که خداوند فرستاده است

خدا فقط یک دین فرستاده

-بر اساس قران خداوند فقط یک دین فرستاده و همه پیامبران هم همان یک دین را تبلیغ کرده اند

-مطرح کردن پرسش های

علت فرستادن یک دین از طرف خدا

علت تعدد پیامبران با وجود یکی بودن دین

علت تمام شدن سلسله ی پیامبران

فطرت یعنی نوع خاص افرینش

-فطرت یعنی نوع خاص افرینش

-همه ی انسان ها ویژگی های فطری مشترکی دارند برای مثال تفکر، فضایل اخلاقی ، زیبایی پسندی ، میل به جاودانگی ،

-ویژگی های مشترک فطری سبب تنظیم برنامه مشترک به نام اسلام از طرف خداوند می باشد که انسان را به سمت هدف خلقتش سوق می دهد

-در برنامه ی خداند برای انسان ،خواسته شده انسان، بیندیشد و به اصول دین ایمان بیاورد و هم چنین به صورت عملی با ترک محرمات و انجام واجبات خدا را عبادت کند ، مقید به اخلاقیات باشد و از رذائل اخلاقی دوری کند و جامعه ای دینی بر اساس عدالت بنا نماید

-دعوت همه پیامبران به برنامه خداوند بوده منتهی به طرق مختلف که مقتضی زمان هر پیامبر بوده است

علل فرستادن پیامبران متعدد

الف)استمرار و پوستگی در دعوت که لازمه ماندگاری دین است

ب)رشد سطح فکر مردم به صورت تدریجی

ج)جلوگیری از تحریف تعلیمات پیامبران پیشین

بیشتر بدانیم

-شرح نابودی تورات در حمله بخت النصر و عدم وجود تورات به مدت ۱۱۱ سال و جمع اوری ان بعد از این مدت

-به گفته مورخان غربی بعد از عروج حضرت عیسی علیه السلام هیچ اثری از انجیل نبود

علت های ختم نبوت

-ختم نبوت به علت فراهم شدن عوامل ان می باشد ، عوامل ختم نبوت را خدا می داند ، خدا زمان ختم نبوت را می داند

عوامل ختم نبوت

۱)امادگی جامعه برای دریافت برنامه کامل زندگی

۲)حفظ قران کریم از تحریف

۳)وجود امام معصوم پس از پیامبر اکرم

۴)پویایی و روز امد بودن دین اسلام به توجه به عوامل زیر :

۱)نیازهای اولیه ی بشری مثل خوراک و امنیت و …….ثابت است ولی راه دست یابی به این نیازها در زمانهای مختلف متفاوت می شود ولی اسلام طوری طراحی شده که احکامش جوابگوی تغییرات گفته شده باشد ، مثل تغییر معامله ی کالا به کالا به معامله ب اسکناس و…..

۲)وجود قوانین تنظیم کننده : قانون لا ضَرَرَ و لا ضُرِرَ فی الاسلام که جواز خوردن روزه ی ماه رمضان توسط مکلفی که روزه برای او ضرر دارد از این قاعده استنباط می شود

وظیفه ی پیروان پیامبران گذشته

اگر کسی به اخرین پیامبر ایمان بیاورد در حقیقت به تمام پیامبران گذشته ایمان اورده است ، همه ی پیامبران یک هدف و یک دین را تبلیغ می کردند.

مطالب و توضیحات جانبی

چرا دین اسلام کامل‌ترین دین است؟

دین‌های الهی مانند پایه ‌های تحصیلی و دوره ‌های درسی است که با توجه به سطح بینش و توان مردم در یادگیری و عمل کردن، خدا آنها را بر پیامبران نازل فرموده است.

در زمان حضرت نوح مردم آگاهی بسیار کمی داشتند و نمی‌توانستند دین اسلام را دریافت کنند بفهمند و عمل کنند.

آنان مانند دانش آموزان کلاس اول ابتدایی بودند؛ به این خاطر خداوند دین ساده و ابتدایی برای آنها انتخاب کرد، پس دین آنها کامل نبود.

در دوره حضرت ابراهیم (علیه السلام) سطح آگاهی‌های مردم بیشتر شد و می‌توانستند دین کامل‌تری داشته باشند. پس دین حضرت ابراهیم از دین حضرت نوح کامل‌تر بود. این روند تا دین‌های حضرت موسی (علیه السلام) و عیسی (علیه السلام) ادامه پیداکرد، تا در زمان حضرت محمد (صلی‌الله علیه وآله) مردم جهان به حدی رسیدند که می‌توانستند کامل‌ترین دین را دریافت کنند؛ بدین خاطر خداوند مهربان دین اسلام را که کامل‌ترین دین بود برای مردم فرستاد.

پس همان گونه که دانش‌آموزان، سال به سال و دوره به دوره معلومات بیشتری می‌آموزند و کامل‌تر می‌شوند، دین‌های الهی نیز دوره به دوره کامل‌تر شدند، تا به دوره اسلام رسید و مسلمانان – این دانش آموخته‌گان دانشگاه اسلام – به حدی رسید که توانستند نقشه کامل و جامع مسیر خداشناسی یعنی قرآن را به دست بگیرند و با راهنمایی اهل بیت مسیر سعادت را طی کنند.

به دلیل اینکه دین اسلام کامل‌ترین دین بود پیامبران پیشین به مردم خودشان بشارت می‌دانند، که پس از ما پیامبر دیگری خواهد، ولی حضرت محمد (صلی‌الله علیه وآله) آخرین پیامبر است و پس از او پیامبری نخواهد آمد. یکی از پیامبرانی که بشارت آمدن حضرت محمد (صلی‌الله علیه وآله) را به پیروانش داد حضرت عیسی (علیه السلام) بود؛ چنانچه خداوند به نقل از حضرت عیسی (علیه السلام) می‌فرماید: و مبشرابرسول یاتی من بعدی اسمه احمد؛ و [شما را] بشارت می‌دهم به پیامبری که پس از من خواهد آمد که نام او احمد است. (صف، آیه ۶) و شما می‌دانید نام حضرت محمد (صلی‌الله علیه وآله)، احمد هم هست.

چرا خداوند بین این همه دین، اسلام را برای ما پذیرفت؟

اینکه نوشته‌اید خداوند دین اسلام را برای ما پذیرفت، مطلب جالب توجه و درستی است که در قرآن هم آمده است. آیه‌ای که این مطلب در آن آمده آیه اکمال نام دارد حالا اول آیه را با هم می‌خوانیم آن گاه به سؤال شما پاسخ می‌دهم:

الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا…؛ امروز دین شما را کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و اسلام را به عنوان آیین [جاودان‌]شما پذیرفتم …(مائده، آیه ۳)

اما پاسخ: در جواب قبلی نوشتم که دین اسلام کامل‌ترین دین است.

به نظر شما خدای مهربان بهتر بود دین کامل را برای ما برگزیند یا دین ناقص را!؟ اگر از شما بپرسند دوست داری به باغی بروی که درختان سرسبز میوه دارد که میوه‌های آبدار و فراوان دارد یا باغی که چند درخت نیمه خشکیده و کم‌بار دارد کدام یک را انتخاب می‌کنید؟ آیین اسلام مانند همان باغ پر میوه است، با درختان سرسبز؛ درختانی که ریشه در زمین دارد و شاخه هایشان سر به فلک کشیده و تا آسمان رفته و بااذن واجازه خداوند، همیشه میوه می‌دهد. (ابراهیم، آیه ۲۵)

راستی آیا می‌دانید دین اسلام با چه چیز کامل می‌شود؟ آری با ولایت و امامت. پس اگر کسی ولایت امامان را نپذیرد، اسلام او نیز کامل نخواهد بود؛ چنان که چنین کسی قرآن را نیز به درستی نشناخته است.

با نور عترت بایدت قرآن‌شناسی                       این راه حق باشد سوی دنیای قرآن

بی نوراهل البیت اگر قرآن بخوانی                  سرگشته می‌مانی تو، در صحرای قرآن

قرآن و عترت گر جدا گردند از هم                ای وای من ای وای تو ای وای قرآن

باشد امید هرمسلمان آنکه بیند                        در نامه اعمال خود امضای قرآن



ارسال نظر



لوگو اسپانسر