برای کاهش میزان مصرف نمک حتی به میزان یک قاشق چای خوری – دو هزار و سیصد میلی گرم – روزانه، باید مواد غذایی فرآوری شده را با دقت و وسواس انتخاب کنید.
در ادامه با شش توصیه برای کاهش میزان مصرف نمک آشنا می شوید:
– کنسروهای سوپ و سبزیجات، گوشت های فرآوری شده و نمک سود، مواد غذایی یخ زده و … حاوی مقادیر بالای نمک هستند. باید مواد غذایی سالم و سرشار از ویتامین و مواد معدنی را جایگزین کنسروها و مواد غذایی فرآوری شده کرد.
– مواد غذایی فرآوری شده کم یا فاقد نمک را انتخاب کنید.
– نمکدان را از میز غذا خوری حذف کنید.
– هنگام پخت و پز، مقدار نمکی که به غذا اضافه می کنید را پنجاه درصد کاهش دهید.
– برای مزه دار کردن مواد غذایی، به جای نمک از ادویه ها – دارچین، فلفل، کاری، زنجبیل و … – استفاده کنید.
– مصرف گوشت های فرآوری شده – سوسیس و کالباس – و مواد غذایی که درون آب شور نگهداری می شوند – خیار شور، ترشی، سویا سس و… – را کاهش دهید.
در حالی که میزان مصرف سدیم را کاهش می دهید باید مقدار مصرف پتاسیم را افزایش دهید. این ماده معدنی نقش اساسی در متعادل کردن فشار خون و پیشگیری از بروز سکته مغزی ایفا می کند. برای تامین میزان مورد نیاز بدن به این ماده معدنی باید سبزیجات برگ سبز، میوه های تازه و فیبر را به رژیم غذایی تان بیفزایید.