کد مطلب: 8321 |
زمان انتشار:
۷:۳۸:۴۸ - پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳ |
|
دفعات مشاهده :
589 |
|
مواد لازم :
آبغوره |
به مقدار لازم |
روغن |
به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی |
۲ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ |
۳-۲ عدد |
گوشت چرخ کرده |
۳۰۰ گرم |
پیاز متوسط |
۲ عدد |
لپه |
۳ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی کوچک |
۳ عدد |
نمک و فلفل |
به مقدار لازم |
دارچین |
به مقدار لازم |
طرز تهیه :
ابتدا لپه را بشویید و با مقداری آب و نمک و روغن بپزید. وقتی لپه خوب پخت آب آن را کنار بگذارید و لپه را خوب له کنید. پیازها را رنده کنید و آب اضافه آن را بگیرید.
سپس گوشت، لپه، پیاز، تخممرغ، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید.
تابه ای را داغ کنید و در آن روغن بریزید. از مایه گوشت به اندازه یک گردو بردارید و کف دست به صورت دایره کوچک درآورید و سرخ کنید.
در قابلمه کوچکی رب گوجهفرنگی را با کمی روغن تفت دهید و بعد آب لپه را که کنار گذاشته بودید، آبغوره، نمک، فلفل، کمی دارچین و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
اگر مایه غلیظ بود کمی آب به آن بیفزایید. وقتی سس خوب جوشید، شامیهایی را که سرخ کرده اید، داخل آن بچینید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.
معمولاً در حدود نیم ساعت کافی است. سیبزمینی را پوست بکنید و به صورت حلقهای خرد کرده و در روغن سرخ کنید و برای تزیین غذا از آنها استفاده کنید.
* سایر نکات
اگر مایه ترش شامی بیش از حد شل بود و در دست شکل نمی گرفت، میتوانید از یک قاشق غذاخوری آرد نخودچی استفاده کنید در صورت تمایل به جای آبغوره از آبلیمو یا آب نارنج استفاده کنید.