کد مطلب: 15879 | زمان انتشار: ۱۳:۳۸:۴۵ - یکشنبه ۶ مرد ۱۳۹۸ | ۲ نظر | دفعات مشاهده : 529 | |

طرز تهیه آبغوره ی خانگی ایرانی و نکات نگهداری آن

طرز تهیه آبغوره

آبغوره یکی از چاشنی های اصیل و خوشمزه ی ایرانی است که برای به دست آوردن آن در فصل تابستان، انگور های نارس را آبگیری می کنند و زیر آفتاب می گذارند. در ادامه طرز تهیه ی آبغوره ی خانگی را به دو شیوه ی سنتی و مدرن آموزش می دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه آبغوره

  • بغوره خانگی را می توانید از انواع غوره تهیه کنید، فقط کافی است غوره انتخابی شما کاملا ترش و نارس باشد تا آبغوره ترشی داشته باشید
  • غوره؛ بعد از خرید غوره مناسب آنها را پاک کرده و حتی دم ها را جدا کنید. غوره‌ها را تمیز بشویید و آبکشی کنید.
  • غوره‌ها را روی یک دستمال نخی تمیز پخش کنید تا کمی خشک شوند، سپس  با هر وسیله ای که در خانه دارید مانند آب میوه گیری های ساده یا مخلوط کن بریزید و بعد از آن غوره‌های له شده را در از صافی رد کنید تا آب صافی بدست آورید.

نکته: در گذشته و حتی اکنون برخی به شیوه ی سنتی غوره ها را چن می زنند و سپس آن ها را می فشارند و آب غوره را صاف می کنند. ما برای راحتی از دستگاه های کمکی استفاده می کنیم.

نکاتی در خصوص نگه داری آبغوره:

  • نوع غوره مورد استفاده برای تهیه آبغوره با کیفیت، بهتر است از نوع عسگری باشد که هسته ندارد و برای تهیه پودر غوره و استفاده در غذا هم بهتر است، ولی غوره های دانه درشت آب بیشتری دارند.
  • دم غوره‌ها و حتی چوب‌های ریز آن را به خوبی جدا کنید تا آبغوره طعم گس پیدا نکند.
  • اگر میزان ترشی آبغوره به اندازه دلخواه نباشد، با جوشاندن آن به مدت چند دقیقه کمی غلیظ تر و ترش‌‌تر خواهد شد و مدت نگهداری آن نیز بیشتر می‌شود.
  • قرار دادن آبغوره در معرض نور خورشید باعث ایجاد تغییرات شیمیایی زیانباری در آن می‌شود، بنابراین آبغوره را در معرض نور خورشید قرار ندهید.
  • آبغوره و مواد ترش را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید، زیرا اسید موجود در آن باعث تجزیه پلاستیک و ایجاد مواد مضر می‌گردد.
  • بهتر است آبغوره را در شیشه‌های نسبتا کوچک نگهداری کرده و پس از باز کردن درب آن، هر چه سریعتر مصرف کنید.
  • آبغوره را در شیشه‌های دهانه باریک نگهداری کنید تا به آسانی کپک نزند.
  • شیشه ای که آبغوره را در آن نگهداری می‌کنید باید کاملا خشک باشد.
  • برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره، بهتر است شیشه‌ها را قبل از مصرف، استریل کنید.




۲ ديدگاه مطلب براي " طرز تهیه آبغوره ی خانگی ایرانی و نکات نگهداری آن " ارسال شده است.

  1. فهیمه گفت:

    من چند شیشه گرفتم فقط رنگش روشنه چیکار باید بکنم؟

ارسال نظر



لوگو اسپانسر