ابتدا بادمجان ها را پوست کنده به شکل نگینی یا ورقه ای برش داده و برای اینکه تلخی آن گرفته شود به مدت ۱ ساعت در آب نمک گذاشته و سپس بشویید و روی دستمال بگذارید تا آب آن خارج شود.
پیاز را پوست کنده و به شکل خلالی برش می دهیم. گوجه ها را پوست گرفته و به شکل نگینی برش دهید.
حالا تابه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و داخل آن روغن ریخته، روغن که داغ شد بادمجان ها را داخل تابه ریخته و تا زمانی که طلایی شوند؛ تفت می دهیم و از تابه خارج می کنیم.
در این مرحله، پیاز را در روغن بادمجان تفت می دهیم تا کاملا طلایی شود. سپس ادویه ها و رب را هم اضافه می کنیم رنگ رب که آزاد شد گوجه را افزوده و اجازه می دهیم تا این مواد غلیظ شده و به روغن بیفتد.
در این مرحله بادمجان ها را به سس آماده شده بیفزایید، ۱/۲ پیمانه آب جوشیده اضافه کرده و صبر می کنیم تا با حرارت کم غذا جا بیفتد. تقریبا ۲۰ دقیقه .حالا غذا را در ظرف مناسب ریخته و در کنار نان سنگک یا برنج ایرانی سرو و نوش جان کنید.
طرز تهیه یتیمچه بادمجان با مرغ
مواد لازم
مرغ |
۵۰۰ گرم |
بادمجان |
۲ عدد بزرگ |
کدو خورشتی |
۲ عدد متوسط |
گوجه فرنگی |
۲ عدد |
هویج |
۱ عدد بزرگ |
زعفران دم کرده |
۱ قاشق غذا خوری |
پیاز |
۱ عدد متوسط |
سیب زمینی |
۲ عدد |
رب گوجه فرنگی |
۱ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه
ابتدا بادمجان ها را پوست کنید و به اندازه دلخواه یا به صورت حلقه ای یا مکعبی خرد کنید.
بعد روی بادمجان ها نمک بریزید و در آفتاب بگذارید تا آب بیاندازند.
بعد از این که بادمجان ها را نمک زدید داخل یخچال بگذارید و بعد از این که چند ساعت گذشت بادمجان ا را آبکش کنید و کنار قرار دهید تا آب اضافه بادمجان ها گرفته شود.
برای درست کردن این غذا بهتر است که مرغ را به صورت مکعبی یا خورشتی خرد کنید و به آن ۳ لیوان آب اضافه کرده و روی شعله گاز بگذارید و به مدت ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا مرغ ها بپزند.
۱۰ دقیقه قبل از آن که حرارت را خاموش کنید هویج ها را که از قبل به صورت حلقه ای خرد کرده اید را اضافه کنید. برای این که یتیمچه مرغ مزه بهتری داشته باشد بهتر است که آب مرغ را نگه دارید و در مراحل دیگر از آن استفاده کنید.
قبل از سرخ کردن بادمجان ها بهتر است که با یک دستمال تمیز بادمجان ها را خشک کنید و بعد سرخ یا تفت دهید.
بعد از این که بادمجان ها را کامل سرخ کردید سیب زمینی ها را پوست کنید یا به صورت مکعبی یا حلقه ای خرد کرده و در روعن سرخ نمایید.
بعد از سرخ کردنبادمجان همین رویه را برای کدو ها هم به کار ببرید.
می توانید هویج هایی را که به مرغ اضافه کرده بودید را جدا کنید و با کدو ها سرخ کنید همین طور گوجه ها را پوست کرده و کمی در روغن تفت دهید.
در ادامه یک پیاز را پوست کنده و نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. برای این که مزه و رنگ بهتری داشته باشد کمی زردچوبه اضافه کنید.
مرغ های تکه شده را که از قبل آبپز کرده اید را اضافه کنید و کمی تفت دهید. بعد از آن رب را اضافه کنید و رب را با مرغ و پیاز کامل تفت دهید.
مرغ سرخ شده را به همراه سبزیجات سرخ شده مانند کدو، بادمجان، سیب زمینی و گوجه را به درون یک قابلمه بریزید و به آن ها نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
سپس آب مرغ را روی مواد درون قابلمه بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت کم اجازه دهید به پخت ادامه دهد و بعد از این که آب غذا تبخیر شد حرارت را خاموش کنید و بعد در ظرف مورد نظر سرو کرده بعد میل نمایید.
طرز تهیه یتیمچه بادمجان با قارچ
مواد لازم
بادمجان : با توجه به تعداد نفرات هر نفر یک دانه متوسط
قارچ : ۶۰ گرم (با توجه به سلیقه قابل تغییر است )
فلفل دلمه ای : ۱ عدد
فلفل سبز تند : ۲ عدد
پیاز : ۱عدد متوسط
روغن زیتون : به مقدار لازم
ادویه : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
پودر سیر : به مقدار لازم
آویشن : به مقدار لاز
طرز تهیه
ابتدا بادمجان را بر روی شعله پخش کن و یا هر وسیله دیگری که در آشپزخانه خود دارید کباب کنید و پوست آن را بکنید.
فلفل دلمه ای ،فلفل سبز تند یا چیلی و پیاز را ریز ریز کنید.
فلفل دلمه ای و فلفل سبز را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
قارچ خرد شده را به مواد اضافه کنید و مجدد تفت دهید
سیر ،فلفل و سایر ادویه جات را اضافه کنید.
بادمجان های پوست کنده را به دیگر مواد اضافه نمایید و اجازه دهید با مواد تفت بخورد.
در انتها گوجه از قبل سرخ شده و یا رب گوجه را نیز به آن اضافه کنید.
و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه مواد خوب مخلوط شوند.
طرز تهیه یتیمچه بادمجان رژیمی
مواد لازم
بادمجان: ۶ عدد
گوجه فرنگی: ۶ عدد
پیاز: ۳ عدد
سیر: ۳ حبه
روغن: به میزان لازم
زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری (سر صاف)
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
در این روش از طرز تهیه یتیمچه بادمجان میتوانید به جای سرخ کردن مواد، از روش آبپز کردن استفاده کنید. افرادی که روغن برای سلامتی آنها ضرر دارد ویا در رژیم غذایی هستند، این روش میتواند جایگزین روش پخت قبلی با همان خوشمزگی شود.سپس همه مواد را به صورت حلقهای یا نگینی خرد کنید. یک قابلمه یا تابه عمیق را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. به ترتیب پیازها، لایه بعد را بادمجان و لایه سوم را گوجه فرنگی بچینید.
و بعد نمک و زردچوبه را اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. حرارت را کم کنید تا بادمجانها با آب پیاز و گوجه فرنگی بپزند. در ۱۰ دقیقه پایانی، آبلیمو را اضافه کنید. برای پختن این غذا به ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارید. هر از گاهی به غذا سر بزنید تا ته نگیرد.