کد مطلب: 16575 | زمان انتشار: ۱۷:۲۹:۳۷ - یکشنبه ۲۸ فرو ۱۴۰۱ | بدون نظر | دفعات مشاهده : 303 | |

طرز تهیه تصویری خورش ریواس با مرغ و گوشت‎

یکی از خورشت های اصیل ایرانی، خورشت ریواس است. ریواس تنها در فصل بهار می روید به همین دلیل، خورشت ریواس یک خورشت کاملاً فصلی است که تنها در فصل بهار قابل پخت است. ریواس هم به صورت خام خورده می شود و هم به صورت پخته در خورشت. و در هر دو صورت هم طعمی عالی دارد.

خورشت ریواس به سه طریق با گوشت قرمز، با گوشت مرغ و با لپه پخت می شود و در هر سه حالت هم کاملا لذیذ و خوشمزه است. بنابراین کاملاً بستگی به سلیقه و طبع غذایی شما و خانواده شما دارد که به کدام طریق این خورشت اصیل ایرانی را طبخ نمایید. ریواس دارای خواص و فواید بیشماری است که شما با طبخ این خورشت می توانید از فواید بینظیر آن بهره مند گردید. بنابراین اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و پرخاصیت هستید، حتما این غذا را در لیست غذایی خانواده خود جای دهید.

طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز

مواد لازم

  • نعناع ۵۰ گرم
  • جعفری ۲۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • ریواس تازه ۵۰۰ گرم
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • گوشت خورشتی ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه

برای تهیه خورش ریواس مجلسی ابتدا پیازها را پس از اینکه پوست گرفتید به صورت نگینی ریز خرد کنید. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید.

پیاز را به حدی تفت دهید که نرم شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در همین حین گوشت خورشتی را بشویید و به صورت قورمه ای ( مانند خورش قورمه سبزی ) خرد کنید.

در مرحله بعدی گوشت خورشتی را به قابلمه اضافه کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا گوشت به طور کامل تغییر رنگ دهد و سطح آن سرخ شود. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب به طور کامل سرخ شود.

رب گوجه فرنگی اگر به طور کامل سرخ شود روی رنگ خورش تاثیر خوبی می گذارد. توجه داشته باشید اگر رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ نشود ممکن است روی طعم و عطر خورش تاثیر بگذارد.پس از سرخ شدن رب گوجه فرنگی چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید.

حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت به آرامی بپزد. در زمانی که گوشت می پزد باید ریواس و سبزیجات معطر را آماده کنید. برای این منظور نعناع و جعفری را به صورت ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند.

در ادامه پوست ریواس ها را با دقت جدا کنید و به صورت قطعات ۱ تا ۲ سانتی خرد کنید. ریواس را هم در مقدار کمی روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود. پس از اینکه گوشت پخت سبزیجات را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید.

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش ، ریواس را هم اضافه کنید. برای طعم دهی به خورش می توانید مقداری آبغوره هم به خورش اضافه کنید. پس از اینکه خورش به خوبی روغن انداخت و جا افتاد آنرا به همراه برنج سرو کنید.

 

 

طرز تهیه خورش ریواس با لپه

یکی دیگر از انواع طرز تهیه خورشت ریواس، طرز تهیه خورش ریواس با لپه است. طرز تهیه خورش ریواس مجلسی و اصیل بدون لپه است اما اگر شما دوست دارید که خورش ریواس را با لپه امتحان کنید کافی است که به طرز تهیه خورش ریواس مجلسی مقداری لپه اضافه کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه طرز تهیه خورش ریواس با لپه عبارتند از:

  • یک و نیم کیلوگرم ریواس
  • صد و پنجاه تا دویست گرم لپه
  • یک عدد پیاز
  • پانصد گرم گوشت بدون استخوان
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه
  • نصف قاشق چای خوری زعفران ساییده شده
  • نمک و فلفل به مقدار مورد نیاز

طرز تهیه خورش ریواس همراه با لپه به‌ صورت‌ زیر است:

ابتدا لپه‌ها را برای مدت زمان دو ساعت پیش از پخت خیس کنید تا نفخ لپه گرفته شود. ریواس‌ها را ابتدا بشویید و بعد پوست نازک ساقه آن‌ را بگیرید و خرد کنید. پیاز‌ را پوست کنده و بشویید و بعد ریز خرد کنید و همراه با روغن تفت دهید. گوشت‌های خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. در این مرحله لپه‌ها را که از قبل خیس کردید را به گوشت‌ها اضافه کنید و تفت دهید. سپس آی را اضافه کنید تا بپزند. بعد از اینکه لپه‌ها و گوشت پخته شد پودر زعفران دم کرده و رب گوجه را اضافه کنید. در مرحله آخر ریواس خرد شده را اضافه کنید تا همراه سایر مواد بپزد.بعد از پخت ریواس، خورشت شما آماده‌ است و می‌توانید همراه با برنج بخورید.

طرز تهیه خورش ریواس با مرغ

یکی دیگر از انواع طرز تهیه خورش ریواس، طرز تهیه خورش ریواس با مرغ است. استفاده از مرغ برای تهیه خورشت ریواس برای افرادی که پرهیز از مصرف گوشت قرمز دارند مناسب است.

مواد لازم برای طرز تهیه خورش ریواس همراه با مرغ عبارتند از:

  • پانصد گرم ریواس
  • دو عدد پیاز
  • چهار تکه سینه مرغ
  • دویست گرم جعفری
  • دو قاشق غذاخوری نعنا خشک
  • نمک به مقدار نیاز
  • فلفل به مقدار نیاز

طرز تهیه خورش ریواس با مرغ به این صورت است که ابتدا ریواس‌ها را شسته و پوست نازک موجود بر ساقه آن‌ را جدا کرده و به قطعه‌های مساوی تقسیم کنید. دو عدد پیاز را پوست کنده و بشویید. یک عدد پیاز پوست کنده را خرد کنید و با روغن تفت دهید. تکه‌های سینه مرغ را همراه با پیاز تفت دهید. نمک، فلفل و مقداری آب اضافه کنید و بعد از اینکه آب به جوش آمد شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم بپزد.

در این حین که مرغ‌ها پخته می‌شود، جعفری را پاک کرده و شسته و سپس خرد کنید. یک عدد پیاز پوست گرفته شده را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید. بعد از اینکه میاز ر تفت دادید جعفری و نعنا خشک را نیز اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. بعد از اینکه مرغ‌ها پخته شدند، سبزی‌های سرخ شده را به مرغ‌ اضافه کنید اجازه دهید برای مدت زمان ۴۰ دقیقه دیگر اجازه دهید تا بپزند. سپس ریواس‌های خرد شده و نمک و فلفل را نیز اضافه کنید و اجازه دهید بپزد و خورشت جا بیفتد.

كلمات كليدي:



ارسال نظر



لوگو اسپانسر