کد مطلب: 16060 |
زمان انتشار:
۱۵:۴۵:۵۳ - شنبه ۱۱ آبا ۱۳۹۸ |
|
دفعات مشاهده :
359 |
|
در این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه ی رب گوجه ی خوشمزه ی خانگی را برای شما دوستان شرح دهیم.
مواد لازم:
- گوجه فرنگی ۱۰۰ کیلوگرم
- آب ۱۲ کیلوگرم
- روغن ۱ کیلوگرم
- نمک ۱ بسته ۴۰۰ گرمی
- توری سیمی با خانههای خیلی ریز
طرز تهیه:
در شروع گوجه های خود را شسته و بگذارید با آب جوش شوک شود و پوستشان را کنده و داخل توری یا سبد بریزید و فشار دهید تا کاملا آب گوجه از تفاله آن جدا شود.
گوجهها را در حالی که قل قل میجوشد روی توری سیمی بریزید و گوجهها را روی توری حرکت دهید تا پوست و دانه آن جدا شود. برخی از چلو صافی برای جدا کردن پوست و دانه گوجه استفاده میکنند که این کار باعث ترش شدن و کپک زدن رب میشود، چون خانههای چلو صافی درشت است و دانه را رد میکند.
در بازار دستگاههایی موجود است که آب گوجه را میگیرند و تحویل مشتری میدهند این کار جوشانیدن رب در منزل را راحتتر میکند و تهیه رب بعد از آب گرفتن، شروع میشود.
مواد گوجه باید در حدی بجوشد که غلطت پیدا کند و رب قل قل کند و به اطراف ظرف بپاشد. در این مرحله نمک را اضافه کنید تا از خرابی زودهنگام رب جلوگیری شود. میزان غلیظ شدن رب بسیار مهم است اگر شل و آبدار باشد سریع کپک میزند و اگر خیلی سفت باشد طعم سوختگی میدهد و استفاده از آن به علت سفت بودن مشکل است.
روش تشخیص زمان آماده شدن رب این است که وقتی با کفگیر در کف قابلمه خطی میکشیم شکاف ایجاد شده بر جای میماند و خیلی دیر پر میشود. رب را باید هر چند دقیقه هم بزنید و خصوصا در اواخر پخت آن دقت کنید، چون ممکن است ته بگیرد و طعم سوختگی در رب مشخص شود.
بعد از غلیظ شدن رب در مرحله آخر روغن را اضافه کنید هم بزنید تا رب تف بخورد میزان روغن به دلخواه شماست و برای خوش رنگ شدن رب و عدم یخ زدگی در یخچال یا فریزر است.
رب را در ظرف بزرگی بریزید و بگذارید تا کاملا خنک شود و سپس بسته بندی کنید.